Timi receptje: Bababarát muffin
Elkészítési idő: 10 perc összekeverés, 20-25 perc sütés
Hozzávalók 12 db muffin elkészítéséhez:
- 1,5 darab érett banán
- 2 tojás
- 5-6 db natúr datolya (előzőleg beáztatva pár órára)
- 60 ml olívaolaj
- 60 ml víz
- 60 g görög joghurt
- 1 tk. sütőpor
- 250 g liszt (én fele teljes kiőrlésű lisztet vagy tönkölylisztet szoktam használni és fele barna rizslisztet)
- vanília
- opcionális: mazsola, dió, mandula, aszalt gyümölcsök, bogyós gyümölcsök
Elkészítés:
A banánt a datolyával és a vízzel összeturmixoljuk, aztán mindent sorban hozzáadunk, jól összekeverjük. Muffinpapírral bélelt formába vagy kivajazott muffinformába tesszük és megsütjük 180 fokon. Sütés közben érdemes tűpróbával ellenőrizni.
Miért szavazzanak a Te receptedre?
Mert hozzáadott cukortól mentes, egészséges alapanyagokból készül, a gyerekek nagyon szeretik, jól variálható.
A szavazás lezárult.
A dietetikus véleménye:
Gratulálok, kedves Timi a receptedhez! Szuper, hogy nem kell cukrot használni a készítéshez, mert a felhasznált gyümölcsök megédesítik a süteményt. Tetszik, hogy teljes értékű gabonából készült lisztet használsz, így ennek és a gyümölcsöknek köszönhetően kedvező lesz a rosttartalma is 🙂 A joghurt pedig fontos fehérje-, és kálcium-forrás. Az elkészítés gyors, egyszerű!