Brigi receptje: Répakrém
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- két közepes répa (kb. 20 dkg)
- két gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt (ha van otthon füstölt, azzal a legjobb)
- kevés só
- frissen őrölt bors
- egy evőkanál majonéz
- pár szem olajbogyó
- a találáshoz (pirított) kenyér vagy bagett
Elkészítés:
Ha levesfőzés után kimarad egy kis répa (talán pont azért, hogy ez az étel elkészülhessen :)), egy gyors és finom krémet készítek belőle. Kislyukú reszelőn lereszeljük a répát, egy gerezd fokhagymát és a sajtot. Sóval, borssal és a majonézzel ízesítem, és villával összekeverem az egészet. Hagyom állni egy félórát, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Kenyeret vagy felszeletelt bagettet pirítok, a másik gerezd fokhagymával jól bedörzsölöm még melegen. Megkenem a krémmel, és olajbogyóval díszítem, végül még egy kis sajtot reszelek a tetejére. Gyerekekkel együtt is könnyen elkészíthető, de váratlanul érkező baráti társaságok fogadására is kiváló.
Miért szavazzanak a Te receptedre?
A nyers zöldségek és gyümölcsök nagyon finomak és egészségesek, de kisgyerekeknek (vagy felnőtt férfiaknak :)) néha nehéz kívánatosan előadni. Ez a répakrém percek alatt elkészíthető, finom reggeli vagy vacsora lehet belőle, de sör/borkorcsolyaként egy baráti beszélgetésre is kiváló – ha nem randin vagyunk éppen 🙂
A szavazás lezárult.
A dietetikus véleménye:
Gratulálok, kedves Brigi a receptedhez! Ez a szendvicskrém remek alternatívája a felvágottaknak. Külön öröm számomra, hogy nyersen készítetted, így magasabb a vitamin-, és ásványi anyag tartalma, mint főzve, valamint jótékony az emésztésre. A felhasznált sajtnak köszönhetően teljes értékű fehérje-, D-vitamin, és Ca-forrás a sárgarépakrémed. Az elkészítés gyors, egyszerű, és valóban még gyerekekkel is könnyedén kivitelezhető.