Brigi receptje: Répakrém

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • két közepes répa (kb. 20 dkg)
  • két gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt (ha van otthon füstölt, azzal a legjobb)
  • kevés só
  • frissen őrölt bors
  • egy evőkanál majonéz
  • pár szem olajbogyó
  • a találáshoz (pirított) kenyér vagy bagett

Elkészítés:

Ha levesfőzés után kimarad egy kis répa (talán pont azért, hogy ez az étel elkészülhessen :)), egy gyors és finom krémet készítek belőle. Kislyukú reszelőn lereszeljük a répát, egy gerezd fokhagymát és a sajtot. Sóval, borssal és a majonézzel ízesítem, és villával összekeverem az egészet. Hagyom állni egy félórát, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Kenyeret vagy felszeletelt bagettet pirítok, a másik gerezd fokhagymával jól bedörzsölöm még melegen. Megkenem a krémmel, és olajbogyóval díszítem, végül még egy kis sajtot reszelek a tetejére. Gyerekekkel együtt is könnyen elkészíthető, de váratlanul érkező baráti társaságok fogadására is kiváló.

Miért szavazzanak a Te receptedre?

A nyers zöldségek és gyümölcsök nagyon finomak és egészségesek, de kisgyerekeknek (vagy felnőtt férfiaknak :)) néha nehéz kívánatosan előadni. Ez a répakrém percek alatt elkészíthető, finom reggeli vagy vacsora lehet belőle, de sör/borkorcsolyaként egy baráti beszélgetésre is kiváló – ha nem randin vagyunk éppen 🙂

A szavazás lezárult.

A dietetikus véleménye:

Gratulálok, kedves Brigi a receptedhez! Ez a szendvicskrém remek alternatívája a felvágottaknak. Külön öröm számomra, hogy nyersen készítetted, így magasabb a vitamin-, és ásványi anyag tartalma, mint főzve, valamint jótékony az emésztésre. A felhasznált sajtnak köszönhetően teljes értékű fehérje-, D-vitamin, és Ca-forrás a sárgarépakrémed. Az elkészítés gyors, egyszerű, és valóban még gyerekekkel is könnyedén kivitelezhető.