Halas szendvicskrém, gyorsan, egyszerűen
Az ajánlások szerint heti 300-400 dkg tengeri halat kellene fogyasztanunk. Sajnos Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás meg sem közelíti az ajánlásokat, sőt amikor eszünk, azt is leginkább Karácsonykor rántott (nem tengeri) hal formájában fogyasztjuk.
Ezért nem is szabad meglepődni azon, hogy a halálozási statisztikák első helyén a szív-érrendszeri megbetegedések állnak felnőttkorban, melyhez hozzájárul a rendkívül alacsony halfogyasztás is.
Hoztam most ide egy szendvicskrémet, mellyel hátha egy kis kedvet csinálok a halfogyasztáshoz. Rendkívül gyorsan elkészíthető, én Nórival szoktam összekeverni nagyjából 10 perc alatt.
Hozzávalók:
- 20-30 dkg tengeri halfilé (ha konzervet választasz, a natúr lében lévőt emeld le a polcról), ha nem konzerv, akkor a halfilét pár perc alatt párold meg teflonedényben, pár csepp olívaolajon)
- fél pohár natúr joghurt (itt meg tudod nézni, én hogyan csinálom a joghurtot)
- 2 gerezd fokhagyma
- pár csepp citromlé
- csipet só, csipet fehér bors
Az összes hozzávalót botmixerrel pürésítjük, és kész is. Pirítóssal és paradicsommal tálaljuk.
Oldalak
Blog
Kincset érő tudás
KAPCSOLAT
Biztonságos online fizetés
Tudatosmami
vércukorbarát diétáról terhességi cukorbetegeknek, inzulinrezisztens, cukorbeteg, fogyni vágyó anyukáknak
Hagyjon egy választ
Want to join the discussion?Feel free to contribute!