Házi felvágott, három lépésben. A rettenetes bolti felvágottak helyett
Tisztelet a kivételnek. De tényleg. Sok terméket emberi fogyasztásra alkalmatlannak kellene nyilvánítani.
Itt a házi változat három egyszerű lépésben:
Hozzávalók:
– 60 dkg darált csirkemell
– 2 egész tojás, 200 ml főzőtejszín
– 1 gerezd áttört fokhagyma
– 1 evőkanál liszt
– ízlés szerint só és fűszerek (most kakukkfűvel és majoránnával készült)
Elkészítés:
1. A hozzávalókat összekeverjük.
2. Egy nagyobb folpackot levágunk, belehalmozzuk a húspépet, feltekerjük, mint a rétest és két végét a folpacknak megcsavarjuk.
3. Közben felforralunk egy fazékban vizet (ezt is lehet ízesíteni, de nem muszáj). Ha forr, belerakjuk a folpackos húsrudat és megfőzzük a lében. Nagyjából 1 óra kell neki.
4. Hagyjuk kihűlni, s akkor szép vékonyra tudjuk szeletelni.
Ez biztos, hogy húsból készült, mindenféle melléktermék és adalékanyag nélkül (pontosan ezért, ne várd azt a homogén, rózsaszín szeletet, mint amilyet a boltban veszel…)
Oldalak
Blog
Kincset érő tudás
KAPCSOLAT
Biztonságos online fizetés


Tudatosmami
Ha terhességi cukorbeteg vagy, esetleg korábban voltál az, akkor ez az oldal neked szól.