Habos- epres inspiráció
Az eper desszert, kedves Eszti barátnőm ötlete nyomán született, a nálam fellelhető alapanyagokból. Na jó, az eper nem volt, be kellett szereznem…Köszönöm szépen Eszti az inspirációt!
Hozzávalók 6 pohárhoz:
– 500 gramm eper
– 200 ml habtejszín
– 300 g natúr joghurt
– 2 evőkanál nyírfacukor
– 2 marék zabpehely
– 1 marék búzacsíra
– 1 marék mandula durvára darabolva
Így készítsd:
– Az eperből vegyél ki 3 szép szemet a díszítéshez, a többit vágd kis kockákra.
– A zabpelyhet és a mandulát 180 fokon, időnként megrázogatva, sütőben pirítsd aranyszínűre. Amikor már szép színt kaptak, vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, és ekkor keverd hozzá a búzacsírát.
– A habtejszínt verd kemény habbá, majd mehet bele a natúr joghurt, és a nyírfacukor.
– Vedd elő a poharakat, és kezdd el a rétegezést: alulra eper, erre jön zabpelyhes keverék, majd a tejszínes keverék. Ezt ismételgesd, s a tetejét a tejszínes keverékkel zárd le, amire egy félbevágott epret tegyél díszítésként.
Fontos! Ha állni hagyod, megpuhul a zabpehely, ha egyből fogyasztod, ropogós marad.
A nyírfacukor miatt terhességi cukorbetegségben is fogyasztható!

Ha szeretnél többet olvasni az egészséges táplálkozásról, kattints ide!
Oldalak
Blog
Kincset érő tudás
KAPCSOLAT
Csak magánszemélyeket szolgálok ki.
Biztonságos online fizetés


Tudatosmami
vércukorbarát diétáról terhességi cukorbetegeknek, inzulinrezisztens, cukorbeteg, fogyni vágyó anyukáknak
Hagyjon egy választ
Want to join the discussion?Feel free to contribute!