HÁZI HAMBURGER ELKÉSZÍTÉSE
A hamburger önmagában nem egy rossz választás vacsorára, hiszen telepakolhatjuk idény zöldségekkel, minél színesebb, annál jobb. E mellé, ha még sikerül valami jó fajta, netalántán még egy kis teljes kiőrlésű lisztet is tartalmazó hamburgerzsömlét is találnunk, tökéletes! Nekem sokáig a hússal voltak problémáim, mert amiket a kereskedelemben lehet kapni, illetve mondjuk úgy, hogy könnyen megtalálni, az hát, hogy is fogalmazzak…némelyiken elférne az “Emberi fogyasztásra alkalmatlan” felirat.
Ezért itt egy otthon elkészíthető hamburgerhús a bolti húspogácsák alternatívájaként:
Hozzávalók:
- 0,5 kg sertéscomb, vagy csirkemell ledarálva (a csirkemellel készült egy picit szárazabb lesz, így abba még kevesebb zsemlemorzsa szükséges)
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, áttörve
- kevés só
- fűszerek: ízlés szerint, kakukkfű, oregánó, mustár, bazsalikom, majoranna, stb.
- kevés zsemlemorzsa
Minden hozzávalót összegyúrjuk. Az állaga akkor jó, ha egy lágyabb fasírthoz hasonlít. A kész masszából húspogácsákat formázunk a következőképpen: egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a pogácsákat, s az ujjainkkal kilapítjuk őket, jó vékonyra. (Így egy nagy gáztepsibe 9 darab pogácsa fér). Előmelegített sütőben, 200 fokon, időnként megfordítva, kb. 15 perc alatt arany színűre sütjük őket.
Mivel lassan itt a grillszezon, ezeket a pogácsákat a grillrácson is megsüthetjük, grillfólia segítségével.
Ha egyszerre nagyobb adagot készítünk, akkor tálcára téve a felesleg lefagyasztható. Mikor megfagyott, bezacskózzuk, s szükség esetén még úgy fagyosan, akár kevés olívaolajjal kikent serpenyőben is megsüthetjük. Ízletes, egészséges gyors vacsora készíthető belőle.
Tudatosan megélt szép napot!
LEHET, HOGY EZEK A CIKKEK IS ÉRDEKELNEK
LETÖLTHETŐ ÚTMUTATÓ
Az egészséges táplálkozás nem drága! Tippek, trükkök a megvalósításhoz anyukáknak!
Kipróbált, bevezetett és bizonyított fogások 16 pontban. Olvasd el, hogyan valósíthatod meg a saját konyhádban!
Hagyjon egy választ
Want to join the discussion?Feel free to contribute!