HÁZI HAMBURGER ELKÉSZÍTÉSE

A hamburger önmagában nem egy rossz választás vacsorára, hiszen telepakolhatjuk idény zöldségekkel, minél színesebb, annál jobb. E mellé, ha még sikerül valami jó fajta, netalántán még egy kis teljes kiőrlésű lisztet is tartalmazó hamburgerzsömlét is találnunk, tökéletes! Nekem sokáig a hússal voltak problémáim, mert amiket a kereskedelemben lehet kapni, illetve mondjuk úgy, hogy könnyen megtalálni, az hát, hogy is fogalmazzak…némelyiken elférne az “Emberi fogyasztásra alkalmatlan” felirat.

Ezért itt egy otthon elkészíthető hamburgerhús a bolti húspogácsák alternatívájaként:

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sertéscomb, vagy csirkemell ledarálva (a csirkemellel készült egy picit szárazabb lesz, így abba még kevesebb zsemlemorzsa szükséges)
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, áttörve
  • kevés só
  • fűszerek: ízlés szerint, kakukkfű, oregánó, mustár, bazsalikom, majoranna, stb.
  • kevés zsemlemorzsa

Minden hozzávalót összegyúrjuk. Az állaga akkor jó, ha egy lágyabb fasírthoz hasonlít. A kész masszából húspogácsákat formázunk a következőképpen: egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a pogácsákat, s az ujjainkkal kilapítjuk őket, jó vékonyra. (Így egy nagy gáztepsibe 9 darab pogácsa fér). Előmelegített sütőben, 200 fokon, időnként megfordítva, kb. 15 perc alatt arany színűre sütjük őket.

Mivel lassan itt a grillszezon, ezeket a pogácsákat a grillrácson is megsüthetjük, grillfólia segítségével.

Ha egyszerre nagyobb adagot készítünk, akkor tálcára téve a felesleg lefagyasztható. Mikor megfagyott, bezacskózzuk, s szükség esetén még úgy fagyosan, akár kevés olívaolajjal kikent serpenyőben is megsüthetjük. Ízletes, egészséges gyors vacsora készíthető belőle.

Tudatosan megélt szép napot!

Szólj hozzá!

avatar

LEHET, HOGY EZEK A CIKKEK IS ÉRDEKELNEK

Copyright © - tudatosmami.hu ǀ kapcsolat@tudatosmami.hu ǀ NAIH-88096/2015. Alphadesign 2017 Adatvédelem