Házi joghurt készítése az egész családnak, 5 egyszerű lépésben

tehéntej, házi joghurt készítése

Ha sikerül jó minőségű tejet és (valóban) élőflórás joghurtot vennünk, csodás házi joghurtot tudunk készíteni.

Amire szükséged lesz:

1. 1 liter tej

2. 3-4 púpozott evőkanál élőflórás natúr joghurt (csak az első adag elkészítésekor, utána már a kész joghurtból kanalazunk 3-4 evőkanállal az újabb adag elkészítéséhez)

3. egy edény a tej felforralásához

4. egy befőttesüveg tetővel

Lépések:

1. lépés: A tejet forraljuk, majd langyosra hűtjük (ne legyen hideg, de túl forró sem, ez nagyon fontos)

2. lépés: A joghurtot belekanalazzuk a befőttes üveg aljára.

3. lépés: A langyos tejet ráöntjük a joghurtra.

4. lépés: Lezárjuk az üveget, majd száraz dunsztba tesszük (újságpapírba csomagoljuk és törölközőbe), és ott hagyjuk kihűlni.

5. lépés: Amikor kihűlt hűtőszekrénybe tesszük, és kívánság szerint fogyasztjuk

Ez a joghurt simán eláll 1 hétig is a hűtőben.

Házi lekvárral, mézzel, idénygyümölcsökkel remek tízórai, uzsonna készíthető belőle, a bolti gyümölcsjoghurtok helyett…

Ha van kedved, gyere és tanulj te is dietetikustól az egészséges táplálkozásról!

Szólj hozzá!

avatar

LEHET, HOGY EZEK A CIKKEK IS ÉRDEKELNEK

Copyright © - tudatosmami.hu ǀ kapcsolat@tudatosmami.hu ǀ NAIH-88096/2015. Alphadesign 2017 Adatvédelem