Házi joghurt készítése az egész családnak, 5 egyszerű lépésben
Ha sikerül jó minőségű tejet és (valóban) élőflórás joghurtot vennünk, csodás házi joghurtot tudunk készíteni.
Amire szükséged lesz:
1. 1 liter tej
2. 3-4 púpozott evőkanál élőflórás natúr joghurt (csak az első adag elkészítésekor, utána már a kész joghurtból kanalazunk 3-4 evőkanállal az újabb adag elkészítéséhez)
3. egy edény a tej felforralásához
4. egy befőttesüveg tetővel
Lépések:
1. lépés: A tejet forraljuk, majd langyosra hűtjük (ne legyen hideg, de túl forró sem, ez nagyon fontos)
2. lépés: A joghurtot belekanalazzuk a befőttes üveg aljára.
3. lépés: A langyos tejet ráöntjük a joghurtra.
4. lépés: Lezárjuk az üveget, majd száraz dunsztba tesszük (újságpapírba csomagoljuk és törölközőbe), és ott hagyjuk kihűlni.
5. lépés: Amikor kihűlt hűtőszekrénybe tesszük, és kívánság szerint fogyasztjuk
Ez a joghurt simán eláll 1 hétig is a hűtőben.
Házi lekvárral, mézzel, idénygyümölcsökkel remek tízórai, uzsonna készíthető belőle, a bolti gyümölcsjoghurtok helyett…
Ha van kedved, gyere és tanulj te is dietetikustól az egészséges táplálkozásról!
LEHET, HOGY EZEK A CIKKEK IS ÉRDEKELNEK
LETÖLTHETŐ ÚTMUTATÓ
Az egészséges táplálkozás nem drága! Tippek, trükkök a megvalósításhoz anyukáknak!
Kipróbált, bevezetett és bizonyított fogások 16 pontban. Olvasd el, hogyan valósíthatod meg a saját konyhádban!
Hagyjon egy választ
Want to join the discussion?Feel free to contribute!