Ezért ne melegíts Kinder-csokit a mikróban…
A sztori:
Sütöttem a minap palacsintát, amit így készítettem el.
Nóri kitalálta, hogy ő csokikrémmel szeretné enni (igen-igen, szoktak ők is csokit enni 🙂 ), sőt azt is elgondolta, hogy majd a mikróban felolvasztja magának. Engedtem, naná! Próbálkozzon csak.
Először, mondom, tegyük be 15 másodpercre búra alá, abból baj nem lehet. Semmi nem történt… Oké, emeljük a tétet, legyen 30 másodperc, de szintén semmi, sőt egy percnél sem történt változás…hmmm…
Jó, legyen 2 perc, annyi idő alatt tuti, meg kell kicsit olvadnia. Úgy 1 perc 20 másodperc elteltével sejtelmes füst kezdett gomolyogni a mikróból…leállítottuk, kinyitottuk az ajtaját…nem hittem a szememnek. A búra alól, mint koncerteken a száraz-jég, csak az odakozmált ebéd szagával vegyítve, hömpölygött a füst.
Levettem a búrát, és meg kellett állapítanom, hogy valóban van benne tej (végre egy reklám, ami nem csap be), mert a tej égett oda, az füstölt ilyen rettentő módon.
Szeretném leszögezni: MI voltunk a hibásak, a tejcsoki nem tehet a dologról!
Levontuk a tanulságot:
- Legközelebb vízgőz felett melegítjük, ahogyan eddig is.
- Még melegen elmossuk az edényt, mert ha ez a massza megszilárdul…hajajj
Hagyjon egy választ
Want to join the discussion?Feel free to contribute!