Ezért ne melegíts Kinder-csokit a mikróban…

A sztori:

Sütöttem a minap palacsintát, amit így készítettem el.

Nóri kitalálta, hogy ő csokikrémmel szeretné enni (igen-igen, szoktak ők is csokit enni 🙂 ), sőt azt is elgondolta, hogy majd a mikróban felolvasztja magának. Engedtem, naná! Próbálkozzon csak.

Először, mondom, tegyük be 15 másodpercre búra alá, abból baj nem lehet. Semmi nem történt… Oké, emeljük a tétet, legyen 30 másodperc, de szintén semmi, sőt egy percnél sem történt változás…hmmm…

Jó, legyen 2 perc, annyi idő alatt tuti, meg kell kicsit olvadnia. Úgy 1 perc 20 másodperc elteltével sejtelmes füst kezdett gomolyogni a mikróból…leállítottuk, kinyitottuk az ajtaját…nem hittem a szememnek. A búra alól, mint koncerteken a száraz-jég, csak az odakozmált ebéd szagával vegyítve, hömpölygött a füst.

Levettem a búrát, és meg kellett állapítanom, hogy valóban van benne tej (végre egy reklám, ami nem csap be), mert a tej égett oda, az füstölt ilyen rettentő módon.

Szeretném leszögezni: MI voltunk a hibásak, a tejcsoki nem tehet a dologról!

Levontuk a tanulságot:

  1. Legközelebb vízgőz felett melegítjük, ahogyan eddig is.
  2. Még melegen elmossuk az edényt, mert ha ez a massza megszilárdul…hajajj

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

LEHET, HOGY EZEK A CIKKEK IS ÉRDEKELNEK