Egészséges táplálkozás

– Bevásárlás –

Írta: Kanizsárné Niki

A bevásárlás fontos szabálya, hogy nem minden aprósággal rohanunk be az üzletbe, hanem csak akkor, amikor a bevásárlólista a kezünkben van, kizárólag hetente egyszer!

A listára írd fel az alapkészletből elhasznált alapanyagokat is, ezt is szerezd be a bevásárlás során. (Az alapkészlet az, amiből mindig jó, ha van otthon: pl. tészta, rizs, bizonyos fűszer, liszt, stb.)

Miért kell listával menni vásárolni?

A listával el tudod kerülni, hogy felesleges dolgokat vegyél meg, hiszen, ha otthon körültekintően megírtad a listád, terveztél menüt, akkor tudni fogod pontosan mi nincs otthon, mit kell beszerezned. A lista az árak kalkulálásában is tud neked segíteni, vagyis nem ér váratlanul a pénztárnál kimondott végösszeg.

Miért hetente egyszer menj?

A heti bevásárlás szintén abban segít, hogy ne költs feleslegesen, illetve, hogy csak egyszer kelljen időt tervezni rá. Az nem célravezető, hogy minden nap beszaladunk valamiért, mert ilyenkor nem csak azt vesszük meg, amiért eredetileg bementünk, és így a sok apró vásárlás rengeteg időt és pénzt fog felemészteni.

A heti egy “nagybevásárláson” kívül,

  • Hetente kétszer-háromszor elég menni pékségbe a tervezett menü, és uzsonna csomagolás függvényében (vagy sütünk otthon).
  • Max. kétszer javaslom a zöldséges meglátogatását is- általában ez ideális, mert 3-4 napig még szép marad az áru. Viszont, ha vannak frissentartó dobozaid, akkor ide is elég, ha hetente egyszer mész, mert azokba téve tényleg frissek maradnak a vásárolt gyümölcsök, zöldségek.
  • Havonta, vagy kéthavonta egyszer pedig menj el a henteshez- ezzel nem szoktam tervezni, több fajta húst veszek, majd lefagyasztom, s amikor menüt tervezek, megnézem mi van még a fagyasztóban, és azzal tervezek. Hogy milyen húsokat érdemes otthon tartanod a későbbiekben lesz szó.

A következő tipp a mennyiség-minőség kérdéséről szól, kattints ide. 

Ha szeretnéd elolvasni az 1. tippet az egészséges táplálkozás kialakításához, kattints ide: >>>>> helyzetfelmérés

Ha a 2. tippet szeretnéd elolvasni, akkor ide kattints: >>>>> célkitűzés

A 3. tippet itt éred el: >>>>> tervezés

guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

LEHET, HOGY EZEK A CIKKEK IS ÉRDEKELNEK

LETÖLTHETŐ ÚTMUTATÓ

Az egészséges táplálkozás nem drága! Tippek, trükkök a megvalósításhoz anyukáknak!

Kipróbált, bevezetett és bizonyított fogások 16 pontban. Olvasd el, hogyan valósíthatod meg a saját konyhádban!

egészséges ételek, egészséges táplálkozás nem drága

EZEKET OLVASTAD MÁR?

FACEBOOK OLDALUNK

Facebook

Cover for Tudatosmami
611
Tudatosmami

Tudatosmami

Ha terhességi cukorbeteg vagy, esetleg korábban voltál az, akkor ez az oldal neked szól.

4 weeks ago

Tudatosmami
Az biztos, hogy nálunk a szünet nem a koránkelésről szólt, így igen nehéz volt tegnap este a korai elalvás...a ma reggeli ébredés pedig még nehezebb 😃.Nálatok hogyan indult újra az iskola, óvoda?#tudatosmami #dietetikus #dietetikusvagyok #terhességicukorbetegség #terhességicukordiéta #terhességidiabétesz #szülésután #prevenció #cukorbetegség #diabétesz #prediabetes #inzulinrezisztencia #gyerekkelvagyok #miteszikagyerek #egészségestáplálkozás #tudatostáplálkozás #életmódváltás #fogyókúra #fogyás #lassúfelszívódásúszénhidrát #teljeskiőrlésű #hozzáadottcukornélkül ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 month ago

Tudatosmami
Nem tudom ismered-e az alábbi beosztást életünk feladatairól:📌 sürgős és fontos feladatok: ami már nagyon sürget, pl. egy határidős munka📌 nem sürgős és nem is fontos: pl. céltalan szörfözgetés a neten📌 sürgős, de nem fontos: általában ez másnak fontos...📌 nem sürgős, de fontos: az együtt töltött idő önmagaddal és másokkal.Erre a "nem sürgős, de fontos" feladatokra általában nem fordítunk kellő figyelmet, ezekkel nem szoktunk igazán foglalkozni, pedig ezek azok a dolgok, amik megszépítik az életünket. ♥️🫂🤗.Kívánom, hogy az ünnepek alatt tudj kellőképpen lassítani, feltöltődni és élvezni az élet valóban fontos "feladatait".🙏😇.Én most el is kezdem, így ezúton kívánok Neked áldott, békés karácsonyt, sikerekben és egészségben gazdag nagyon boldog új évet! 🎄🥂.Januárban találkozunk! Jó társasozást! 😃#boldogkarácsonyt #boldogújévet #jópihenést#tudatosmami #dietetikus #dietetikusvagyok #terhességicukorbetegség #terhességicukordiéta #terhességidiabétesz #szülésután #prevenció #cukorbetegség #diabétesz #prediabetes #inzulinrezisztencia #gyerekkelvagyok #miteszikagyerek #egészségestáplálkozás #tudatostáplálkozás #életmódváltás #fogyókúra #fogyás #lassúfelszívódásúszénhidrát #teljeskiőrlésű #hozzáadottcukornélkül ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 months ago

Tudatosmami
#cukormentesrecept #mézeskalácsHozzáadott cukor nélkül, teljes kiőrlésű liszttel, ami a fűszerek által hozza a mézeskalács érzést. 🎄#tudatosmami #dietetikus #dietetikusvagyok #terhességicukorbetegség #terhességicukordiéta #terhességidiabétesz #szülésután #prevenció #cukorbetegség #diabétesz #prediabetes #inzulinrezisztencia #gyerekkelvagyok #miteszikagyerek #egészségestáplálkozás #tudatostáplálkozás #életmódváltás #fogyókúra #fogyás #lassúfelszívódásúszénhidrát #teljeskiőrlésű #hozzáadottcukornélkülMusic: HollidaysMusician: Grigoriy NuzhnyURL: mixkit.co/License: mixkit.co/terms/ ... See MoreSee Less
View on Facebook

KÖVESS MINKET INSTAGRAMON!

0 0 votes
Article Rating
Copyright © - tudatosmami.hu ǀ kapcsolat@tudatosmami.hu ǀ NAIH-88096/2015. Alphadesign 2017 Adatvédelem