Sajtchips készítése

– 10 perces sajtos tallér, vagy inkább sajttallér –

Ha egy kis ropogtatnivalóra vágysz, ez a sajtchips kiváló választás. Sajtos tallér helyett is sütheted.

  1. nem sütjük ki bő olajban
  2. nem kell megsóznod
  3. pikk-pakk elkészül
  4. napokon keresztül ropogós marad (persze, ha nem fogy el azonnal 🙂 )

Azáltal, hogy nem sütjük ki bő olajban, és nem sózzuk meg, ez a házichips sokkal egészségesebb nasi, mint a készen kapható zacskós chipsek 90 %-a.

Így készítsd:

Reszeld le a sajtot kislyukú reszelőn, amennyit gondolsz (én nagyjából fél kiló sajtot szoktam megsütni). Az igazság az, hogy nem lesz minden sajttal finom…Javaslom, hogy először egy tepsivel készíts abból a sajtból, amit szoktál venni. Ha nem lesz finom (én soványabb sajttal jártam úgy, hogy egy kicsit kesernyés lett az íze), ne add fel kérlek, próbáld meg másik fajta sajttal is, mert ami viszont jól sikerül, az, hmmm…kb. 10 perc alatt el fog fogyni.

Majd bélelj ki sütőpapírral egy gáztepsit, és kis kupacokat halmozz a tepsibe. (A nagy tepsiben én 16 kis kupacot csinálok-egy-egy csipet sajt-, mert így optimálisan tud sülni.)

Előmelegített sütőben 180 fokon légkeverésen süsd 10 percig, míg aranybarna nem lesz. (De 5 perc után nézegesd, nehogy megégjen, mert nem mindig kell neki a 10 perc.)

Ha megsült, 1-2 percig hagyd a tepsiben, míg kihűl, és megszilárdul (amikor kiveszed, még forró, és lágy lesz). Ha kihűlt, fogyasztható.

Ha szeretitek, csinálhatsz hozzá fokhagymás mártogatóst is.

Jó étvágyat hozzá!

Örülnék, ha megírnád itt alul, hogy sikerült Neked, és ha tetszett a recept megosztanád a barátaiddal is! Köszönöm 🙂

Ha van kedved, gyere és tanulj te is dietetikustól az egészséges táplálkozásról!

Szólj hozzá!

avatar

LEHET, HOGY EZEK A CIKKEK IS ÉRDEKELNEK

Copyright © - tudatosmami.hu ǀ kapcsolat@tudatosmami.hu ǀ NAIH-88096/2015. Alphadesign 2017 Adatvédelem