Egészséges táplálkozás

– Helyzetfelmérés: hol tartasz most? –

Írta: Kanizsárné Niki

Az egészséges táplálkozás kialakításának első lépéseként fontos, hogy felmérd, hol tartasz most.

Ahhoz, hogy tudjuk hova szeretnénk eljutni, tudnunk kell, honnan indultunk, ezért így, egyből az elején javaslom, fogj egy papírt és ceruzát, és írd össze az alábbiakat:

1. feladat:

Fontos felmérned és átgondolnod a vásárlási szokásaidat – hol vásárolsz és általában miket, milyen gyakran, mennyi pénzt költesz ott egy-egy vásárlás alkalmával? Írj le mindent, ami eszedbe jut!

2. feladat:

Most írd össze, hogy mi van otthon? Fehér lisztet használtok, vagy teljes kiőrlésűt? Van-e otthon zöldség, gyümölcs? Milyen nassokat találsz? stb, stb… Mellesleg találsz-e olyan dolgokat, amiket régen megvettél, vagy elraktál a fagyasztóba, de még nem használtál föl? Mindenhova nézz be, és mindent jegyezz föl!

3. feladat:

Egy kicsit gondold át a főzési szokásaidat, és a család étkezési szokásait is: írd össze, milyen ételeket szoktál főzni, mikor szoktál főzni, milyen ételeket szoktatok enni jellemzően reggelire, ebédre, vacsorára? Őszintén írj le mindent!

Ahhoz, hogy el tudj indulni az egészséges táplálkozás kialakításának útján, ezeknek a kérdéseknek a megválaszolását javaslom, ne hagyd ki!

Ha elkészültél velük, itt a következő tipp, ami segít, hogy meg tudd határozni, min is szeretnél változtatni, ha az egészséges táplálkozás a cél ! 

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

LEHET, HOGY EZEK A CIKKEK IS ÉRDEKELNEK

0 0 votes
Article Rating
Copyright © - tudatosmami.hu ǀ kapcsolat@tudatosmami.hu ǀ NAIH-88096/2015. Alphadesign 2017 Adatvédelem